SEO

Search Engine Optimization

Onpage - SEO

Offpage - SEO

Sökmotoroptimering

SEO står för Sökmotoroptimering, (Search Engine Optimization) och är ett namn för tekniker och metoder som man använder med målet att få en hemsida att komma högre upp i resultat på sökmotorer så som Google, Bing osv.

Sökresultaten styrs utav algoritmer, (datorer) som bestämmer vad som är relevant för personen som söker. Deras mål är att visa så relevant resultat som möjligt för personen som söker efter något. I grunden är det så sökmotorer håller kvar kunder, genom att ge rätt resultat snabbt.

Alltså, om en hemsida är så relevant som möjligt, kommer den dyka upp oftare och få fler besökare och det är det som är grunden i SEO. Det är en form av dold marknadsföring som handlar om att styra informationen på sidan så att sökmotorerna tycker att hemsidan är relevant för de som söker efter olika tjänster.

Inom SEO finns det två kategorier.

Onpage-SEO, alltså att på själva hemsida, se till att man visar relevant information och använder nyckelord ofta och högt upp på sidan.

Offpage-SEO,

alltså utanför själva hemsidan, se till att andra hemsidor som också är relevanta länkar till er hemsida och att hemsidan nämn och länkas i sociala medier eller bloggar.

SEO är tidskrävande och ett kontinuerligt arbete, det är därför många företag väljer att anlita en mediebyrå som tar hand om det, så att företagen kan fokusera på sin verksamhet och inte lägga massa timmar på att knappa.

 

Hör av er till oss idag för att se vad vi kan göra för att just din hemsida kommer högre upp bland sökresultaten!

NAVIGERA
MEDIABYRÅN

Sekund Media

Pålsgatan 5

252 21 Helsingborg

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Copyright © Sekund AB 2019
Vi använder cookies, hoppas det är lugnt​

SEKUND MEDIA