I alla tider har människor delat med sig av historier och information till de som lyssnat. På stenåldern satt vi i hyddor runt brasan, på 1800-talet kom telefonen och nu på 2000-talet har vi sociala medier. 

Marknadsföring är för många konsten att synas och höras, för oss är det mer än så. Vi vill att din berättelse ska beröra och få människor att minnas ditt budskap. Berätta inte bara om vad du säljer eller erbjuder, berätta varför. Vem är DU?Vad är det som driver och inspirerar just dig?

Vi tror att budskap som är starka, medvetna och personliga sprider sig själva, de får vingar.

Vi vill att era berättelser ska få vingar.

Marknadsföring

Det finns idag mängder med sätt att marknadsföra sig på men när vi marknadsför ett företag fokuserar vi på de mest kostnadseffektiva lösningarna. Många lägger enorma pengar på t.ex en klassisk tidningsannons varje vecka utan att tänka på vilken målgrupp tidningen i fråga fokuserar på, och aldrig få reda på hur många som faktiskt ser annonsen eller hur många som följer upp med ett köp. 

Självklart så finns det fortfarande utrymme för de klassiska annonserna, samtidigt som de blir mer och mer effektivt att annonsera på internet istället. Det är bara att se sig omkring på tunnelbanan, tåget eller ditt favorit fik så förstår du hur många som faktiskt använder sig av internet idag för att söka information, inklusive varor och tjänster. 

Över 9 miljoner svenskar använder internet, alla upp till 25 år tittar på Youtube, så gott som alla som är hemma med barn e-handlar och nästan alla studenter googlar. 

61% av alla som använder internet googlar varje dag. 

 

Källa: "Svenskar och internet 2018"

Strategi

Så hur gör man för att synas på det stora havet som internet faktiskt är? Det vet vi på Sekund!

Det gäller att ha en väl utformad plan som är specifik för just ditt företag. Alla varor och tjänster säljs ju inte på samma sätt till samma typ av människor. Och när det kommer till kritan så är det just människor marknadsföring handlar om. 

Så nu vet vi att det är människors uppmärksamhet vi jagar. Vi vet att de håller hus på internet och vi vet att de googlar och hänger på sociala medier. Så hur gör vi nu?

Det som både är häftigt och lite otäckt med t.ex Google och Facebook är att de har rätt bra koll på oss som använder deras tjänster. Men det kan vi som är experter på marknadsföring utnyttja. Låt oss titta på ett exempel här nedanför.

Vi säger att Linda hör av sig till oss på Sekund Media. Linda älskar att baka och har precis öppnat sitt egna lilla konditori. Nu behöver hon hjälp att sälja sina underbart vackra födelsedagstårtor här på internet. 

Det första vi gör är att skapa en hemsida med e-handel efter Lindas egna önskemål och tankar, om du vill veta mer om hur vi skapar hemsidor till våra kunder kan du läsa mer här.

Nu är vi färdiga med Lindas hemsida och det är dags att marknadsföra hennes födelsedagstårtor! Då börjar vi med att tillsammans med Linda diskutera vilken målgrupp hon vill rikta sig till, i hennes fall är det personer som fyller år inom en snar framtid, alla måste ju ha en tårta på sin födelsedag! 

I det här fallet använder vi oss av Facebook, dels för att det är en oerhört populär sida, inte minst bland småbarnsföräldrar och ända upp till våra äldre släktingar. Helt enkelt människor som brukar inhandla födelsedagstårtor!

Genom Facebooks avancerade verktyg kan vi t.ex vara så precisa i vår marknadsföring att annonsen enbart kan ses av personer vars barn, barnbarn eller sambo fyller år inom en månad. Då slipper Linda betala för annonser som skickas ut till tusentals människor som förmodligen inte har planerat att köpa en födelsedagstårta i det närmsta taget.

Smart, billigt och effektivt.

“Social Media is about the people! Not about your business. Provide for the people and the people will provide for you.”
- Matt Goulart

Vad är sociala medier?

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Pinterest
 • Tumblr Social Icon
 • Instagram

Sociala medier är ett samlingsnamn på kommunikationskanaler som tillåter användare att kommunicera direkt med varandra genom exempelvis text, bild eller ljud. Det som skiljer sociala medier från klassisk media är att själva innehållet är producerat av användarna själva. 

 • SEO eller sökmotoroptimering på svenska, handlar om att få en hemsida att hamna högt upp i resultatlistorna hos sökmotorer som t.ex Google. 
   

 • 80% av kunder börjar deras köpresa med att googla och leta information.
   

 • Investeringar i SEO är många företags bästa väg till nya kunder och ROI (Return on Investment).

NAVIGERA
MEDIABYRÅN

Sekund Media

Pålsgatan 5

252 21 Helsingborg

 • Facebook
 • YouTube
 • Instagram

Copyright © Sekund AB 2019
Vi använder cookies, hoppas det är lugnt​

SEKUND MEDIA